Előfizetői tartalom

Mit sem ér a magas hozam, ha nem tudnak róla

Portfolio
A közép-kelet-európai magántőke piac tavaly tranzakciós aktivitás terén jelentős bővülést tudott felmutatni, különösen a közepes cégek iránt volt nagy kereslet, döntő többségében pedig közvetlenül az első tulajdonostól vásárolták meg a cégeket a befektetők. A magántőke alapok historikus hozamai jók nemzetközi összehasonlításban, bár a hozamok ingadozása nagyobb volt az átlagnál. Ennek ellenére a régió még mindig nincs globális szinten azon a helyen, ahol lehetne. Egyrészt nehezek a forráshoz jutási lehetőségek, a régión kívüli befektetők, főként az amerikai vagy ázsiai befektetők még mindig kétkedve jelennek csak meg. Másrészt a pénzekért nagy csata folyik, ebből pedig a régió az alacsony ismertsége miatt sok esetben csak vesztesen kerül ki - írja az unquote.com egy varsói iparági konferencia alapján.

Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol Soros György is előadó lesz. Regisztráljon Ön is! Az európai magántőke piac 2012-ben meglehetősen gyenge évet zárt, a befektetők által végrehajtott tranzakciók összértéke gyakorlatilag stagnált 2011-hez képest, még úgy is, hogy 17 óriás tranzakcióra került sor. A tranzakciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés