Előfizetői tartalom

Óriásalapot indít el a Dell kérője

Portfolio
A Silver Lake hónapokkal ezelőtt jelentette be, hogy bejelentkezik a Dellért, a friss hírek szerint nem lesz gondjuk az 1,4 milliárd dolláros elkötelezettségük teljesítésével, mivel a legújabb alapjuk 10,3 milliárd dollárról fog indulni. Ezzel minden idők legnagyobb technológiai cégekre specializálódott kivásárlási alapja jön létre. A Reuters szerint nagyon nagy volt az érdeklődés, azonban most elsőként fordult elő, hogy a pénz többsége Amerikán kívülről, Ázsiából és a Közel-Keletről érkezett. Vélhetően azért is tudott csúcsot dönteni a magántőke óriás, mert a válság ellenére nagyon jó hozamokat hozott, előző alapjuk belső megtérülési rátája közel 17%-os.

A Dell felvásárlásért vívott harcban is versenyben lévő Silver Lake magántőke óriás tegnap jelentette be, hogy lezárták a friss alapjuk (Silver Lake Partners IV.) felállítását, a magas befektetői érdeklődésnek köszönhetően 10,3 milliárd dolláros lett az alap. Mindez azt jelenti, hogy megdőlt a csúcs, még soha nem fordult elő, hogy egyetlen magántőke alap ekkora vagyont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés