Előfizetői tartalom

Fidelity: a bóvliralinak vége van

Portfolio
A jegybank jóvoltából Európában az elmúlt közel egy évben jelentős emelkedés zajlott le, az élbolyban éppen azok a bankpapírok végeztek, amelyek a legkockázatosabbnak számítanak. Az olasz választás és a ciprusi mentőcsomag kapcsán azonban kijózanodás vette kezdetét, a befektetők várhatóan a minőségi részvényeket fogják keresni, ahol a fundamentumok meggyőzőek. A Fidelity európai részvényalapjának kezelője, Matt Siddle szerint ezért venni kell a fogyasztási cikkek szektorát, valamint a médiaszektort, viszont a pénzügy, a telekommunikáció és a közműszolgáltató szektor már inkább kerülendő - áll az alapkezelő közleményében.

Tavaly július óta az európai részvénypiacok nagyon komoly emelkedésen vannak túl, amelyet Mario Draghi jegybankelnök beszéde indított az útjára. Mivel azt ígérte az Európai központi Bank vezetője, hogy mindent megtesznek az euró megmentéséért, a befektetők kockázatvállalási hajlandósága megemelkedett, és venni kezdték a korábban került európai piacot is. A támogató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés