Előfizetői tartalom

Alig akadt kérő a görög szerencsejáték óriásra

Portfolio
Hónapok óta lehet tudni, hogy a görög állami szerencsejáték monopólium harmadát privatizálják, az OPAP azért is nagyon fontos a kormány számára, mert az első igazán nagy állami cég, amelyet eladásra kínálnak. A Reuters szerint azonban nagyon gyér volt az érdeklődés a cégre, míg korábban sokak figyelmét felkeltette az iparágban és a pénzügyi befektetői körben a cég, addig a végső ajánlatot már csak ketten adták be. Az egyik egy amerikai hedge fund, amely most állított fel egy új alapot, amely kifejezetten rossz helyzetbe került görög cégek kivásárlására specializálódott, míg a másik egy orosz-cseh hátterű cég, amelyet novemberben az OPAP kivásárlás miatt hoztak létre Cipruson. Szakértők szerint azért ilyen alacsony az érdeklődés, mert a céget új adó sújtja, a monopolhelyzete veszélyben és az általános környezet az országban kiszámíthatatlan.

A görögök pénzügyi helyzetének nehézségei mindenki számára ismertek lehetnek, az ország mindent megtesz annak érdekében, hogy a vagyontárgyaiból forrásokhoz juthasson, ennek érdekében döntöttek korábban arról, hogy az állami monopóliumnak számító szerencsejáték társaságot, az OPAP-ot részben privatizálják. Az első nagyobb mértékű privatizációra meg is érkeztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés