Előfizetői tartalom

PSZÁF: bizonyos hitelek kockázatosabbak a többinél

Portfolio
A PSZÁF vizsgálatai nyomán kellett az elmúlt évben 667,3 milliárd forinttal növelni tőkeellátottságukat a bankoknak és befektetési szolgáltatóknak. A felügyelet idei vizsgálatai során többlettőke-előírással jár majd a felépülő kombihitel-állomány, s a PSZÁF kockázatot lát a független hitelközvetők közreműködésével kialakult hitelportfóliók esetében - írja egy mai sajtótájékoztató nyomán a Napi Gazdaság.

Hasonló témák is terítékre kerülnek a Portfolio.hu hitelezési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! A PSZÁF a hazai bankrendszerben tavaly összesen 183 esetben vizsgálta a hazai bankok tőkehelyzetét az úgynevezett SREP (felügyeleti felülvizsgálat) során. A vizsgálatok alapja a hitelintézetek saját tőkeszükséglet (ICAAP) számítása, amelyet ugyanakkor a felügyelet áttekint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés