Előfizetői tartalom

Rákaptak a kínai milliomosok a műtárgyakra

Portfolio
Tavaly Kínában 4%-kal nőtt a legalább 1 millió dolláros vagyonnal rendelkező milliomosok száma, a privát banki piac bővülése azonban elmaradt a korábbi értékekhez képest, többek között a részvénypiac és az ingatlanpiac gyenge teljesítménye miatt. A Hurun Kutatóintézet és az Ipari Bank által közzétett elemzés szerint a milliomosok egyre inkább az alternatív befektetésekben gondolkoznak, a válság kitörése sokakat a műtárgyak irányába terelt, különösen kedveltek a helyi porcelánok és olajfestmények, de a különleges ékszerek, karórák és borok is népszerűek. A várakozások szerint a trend nem törik meg, sőt további felfutásra lehet számítani, ami viszont kockázatokat is hordoz magában.

Kínában 2012 végére 2,8 millió főre emelkedett a milliomosok száma, ami 4%-os növekedésnek felt meg, azonban a korábbi éveknél visszafogottabb bővülés oka az ingatlanpiac gyenge teljesítménye volt - derül ki a Hurun Kutatóintézet és az Ipari Bank által publikált tanulmányból. A nemzetközi sztenderdek szerint 1 millió dolláros likvidi vagyontól beszélhetünk milliomos (potenciális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés