Előfizetői tartalom

Döntött az Európai Parlament: jönnek a szigorú banki szabályok

Portfolio
Elfogadta kedden az Európai Parlament a bankárok bónuszainak korlátozásával, a bankok tőkekövetelményeinek szigorításával és a banki adatok országonkénti közzétételével kapcsolatos szabályokat, amelyek a Miniszterek Tanácsának formális jóváhagyását követően várhatóan 2014. január 1-jével lépnek életbe. A bankárok bónuszát a fizetés 100%-ában korlátozzák, a bankok elsődleges alapvető tőkemutatójának minimuma pedig 2% helyett 4,5% lesz, ugyanakkor a kkv-hitelezés esetében lazítanak az előírásokon a gazdasági növekedés elősegítése érdekében.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu hitelezési konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Az Európai Parlament sajtóközleménye szerint ütésállóbb lesz az Európai Unió bankszektora 2014. január 1-jétől a ma elfogadott szabályoknak köszönhetően. Az eddig legátfogóbb bankreform-csomag a reálgazdaság motorját jelentő kis cégeknek egyszerűbben biztosítható hitelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés