Előfizetői tartalom

Devizahitelesek: sokan nem kérték még az ingyen pénzt

Portfolio
Csökkent februárban a devizahitelesek árfolyamrögzítéssel kapcsolatos aktivitása. Február végéig 132 558 darab gyűjtőszámlát nyitottak a deviza jelzáloghitellel rendelkezők - közölte pénteken a PSZÁF. Ez a szám a jogosultak 29%-át jelenti. A szerződésüket már aláírók száma meghaladta a 141 ezret, ami 31%-os arányt jelent. Az árfolyamgát konstrukcióban résztvevő gyűjtőszámla-hitelesek február végéig összesen 7,4 milliárd forint kamat megfizetése alól mentesültek. A parlament immár másodszor is meghosszabbította az igénylés határidejét, ami most május 31-e, így még egy devizahiteles sem csúszott le a több százezer forintos megtakarítást ígérő lehetőségről. A döntést cikkünkben ezúttal is a Pénzcentrum.hu kalkulátora segíti.

Hasonló témák kerülnek terítékre a Portfolio.hu május 8-ai Hitelezés 2013 konferenciáján. Regisztráljon már most! 2013. február 28-ig 132 558 darab gyűjtőszámlát nyitottak meg a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások deviza alapú jelzáloghiteles ügyfeleik igénylése alapján - közölte a PSZÁF.Februárban 9054 db új szerződést kötöttek és ezzel a megkötött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés