Előfizetői tartalom

Cégfelvásárlások: főszereplővé vált az állam a pénzügyi szektorban

Portfolio
A PwC felmérése szerint 2012-ben 35 százalékkal, 51 milliárd euróra nőtt a fúziók és felvásárlások (M&A) értéke az európai pénzügyi szolgáltatói szektorban a megelőző évhez képest. "A növekedés azonban elsősorban öt nagy, az állam által vezérelt ügyletnek köszönhető, melyeket leszámítva csupán 30,9 milliárd eurót tesz ki a tranzakciók értéke, ami az elmúlt 10 évben a legalacsonyabb szint" - hangsúlyozza Apáthy Ervin, a PwC Magyarország pénzügyi tanácsadói üzletágának igazgatója.

Az elmúlt év legnagyobb állami tranzakciója a francia és belga állam 5,5 milliárd eurós bevásárlása volt a Dexiába, ezt követte a Bankia számára nyújtott 4,5 milliárd eurós spanyol állami mentőcsomag, valamint a szintén spanyol Banco de Valencia 4,5 milliárd eurós államosítása. Számottevő tranzakció volt a Gruppo Sace hitelbiztosító és a Simest kockázati tőkealap többségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés