Előfizetői tartalom

Az AXA kiszervezi magántőke óriását

Portfolio
Már hivatalossá vált, hogy a francia AXA biztosító eladja többségi részesedését a saját alapítású magántőke társaságában. Az európai piacon meghatározó befektetőben való részesedésüket az AXA Private Equity jelenlegi vezető beosztású munkatársainak, valamint külső befektetőknek értékesítik. A tranzakció alapján az AXA 488 millió euróhoz juthat hozzá, ebből viszont 140 millió euró sorsa csak később realizálódhat, amikor sikerül az üzletágnak a szerződésben lefektetett elvárásoknak megfelelnie.

A francia AXA biztosító meglehetősen diverzifikált portfóliót tudhatott magáénak, saját alapkezelője, az AXA Investment Managers mellett egy magántőke társaságot is indított közel két évtizeddel ezelőtt AXA Private Equity néven. Utóbbi cég mára az egyik legnagyobb európai magántőke befektetővé vált, a kezelt vagyona 24 milliárd euró, a közvetlen befektetéseinek száma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés