Előfizetői tartalom

A részvények mindent lepipálnak

Szabics Zsolt, Bécs
Az alapkezelői szektor optimista a jövőt illetően, igaz a fundamentumok csak lassan javulnak, azonban vannak régiók, amelyek kifejezetten jó képet mutatnak, így például Amerika. Európa viszont az átlagosnál rosszabbul teljesíthet, a fő probléma az, hogy a válságot csak rövid távon sikerült kezelni, a gazdasági növekedés igazán nem akar magára találni. A Morningstar éves befektetői konferenciáján elhangzott vélemények szerint a legjobban teljesítő eszközosztály 2013-ban a részvény lehet, kötvény oldalon sokkal nagyobbak a kockázatok, főleg a fejlett piaci kötvények esetében, ahol már nincs nagyon tér a hozamcsökkenésre. A fejlett piacok esetében Európában azért érdemes például a spanyol és olasz kötvénypiacon nézelődni, ugyanis attraktív befektetési lehetőségeket találhatunk rövid távon.

A periféria országok kötvényei is kecsegtetnek lehetőséggel A Pimco becslései szerint a következő 12 hónapban a világgazdaság 2-2,5 százalékkal növekedhet, a fejlett piacok közül Amerika és Japán van jobb helyzetben az átlagosnál, viszont Európa esetében a piaci konszenzusnál kedvezőtlenebbül látják a dolgokat a cégnél, szignifikáns javulásra itt nincs esély. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés