Előfizetői tartalom

Aprópénzre is hajt már a Carlyle

Portfolio
Csak egy nagyon szűk befektetői kör számára voltak elérhetők korábban a magántőke alapok, a piaci szerkezetváltással összhangban azonban a szereplők egyre inkább a lakossági befektetők felé nyitnak, ami a belépési limitek csökkentését jelenti. A KKR, a Blackstone és most a Carlyle is ezt teszi, utóbbi a kivásárlási alapját nyitotta meg a privát banki ügyfelek előtt, akik már 50 ezer dollárral is elérhetik az alapot. Összehasonlításképpen korábban a limit 5-20 millió dollár között volt - írja a Wall Street Journal.

A magántőke társaságok korábban csak a nagyon vagyonos lakossági és az intézményi befektetők számára voltak elérhetők, azonban az új trendek szerint a cégek is arra törekednek, hogy a befektetői bázisukat szélesítsék, ami a belépési limitek csökkenését vonja maga után. Több nagyobb magántőke befektető is ebbe az irányba mozdult el, a KKR például nemrég kezdte el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés