Előfizetői tartalom

Kiszállna a padlóburkolóból a KKR

Portfolio
Több évvel a befektetést követően most lát jó lehetőséget az értékesítésre a KKR magántőke óriás, a padlóburkoló Tarkett-ben szerzett 50%-os részesedését ennek megfelelően hamarosan értékesítik. A Bloomberg beszámolója szerint a rivális cégek értékeltsége alapján a cég 2,5-3,8 milliárd dolláros érték jön ki, a potenciális vásárlók között stratégia és pénzügyi befektetők is ott sorakoznak. Ráadásul a KKR azt sem tartja kizártnak, hogy elsődleges tőzsdei kibocsátás keretében váljon meg a részesedésétől.

A magántőke iparág 2013 elején több nagyobb tranzakcióval is észre vétette magát, a Dell és a Heinz felvásárlásában is részt vállalt egy-egy magántőke óriás. A befektetések mellett a piaci környezet élénkülését mutatja, hogy a kiszállások is kezdenek megszaporodni, a Bloomberg szerint a KKR adná el a Tarkett padlóburkoló cégben meglévő 50%-os részesedését. A világ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés