Előfizetői tartalom

Nagyon nehéz a privát bankok dolga a kínai ügyfelekkel

Portfolio
A privát bankok a világban azokat a régiókat keresik, ahol a növekedési kilátások az átlagnál magasabbak, az egyik ilyen régió a kontinentális Kína. A vagyonos ügyfelek megszólítása azonban nem egyszerű feladat. Egyrészt, a dollármilliomosok sok esetben úgy látják, hogy magasabb hozamot érhetnek el otthon, mint ha külső privát bankokkal dolgoznának együtt. Másrészt az országhatárokon kívüli vagyontranszfer csak akkor engedélyezett, ha van egy offshore cége az ügyfélnek. Mindezek miatt az országban az egyik legkedveltebb befektetési célpont Hongkong, a külső szolgáltatók pedig a befektetési termékek értékesítése helyett inkább vállalati megoldásokkal próbálkoznak - írja a South China Morning Post.

A Falcon Privát Bank vezetője, Eduardo Leeman szerint a jelenlegi környezetben nagyon sok kínai ügyfél teszi fel a kérdést, hogy miért is nyisson offshore számlát, és tegye a pénzét ilyen privát bankokba. Az egyik érv, hogy akik a kontinentális Kínában és onshore befektetésekbe helyezik ki a pénzüket, azok éves szinten 20-30 százalékos hozamot érhetnek el, míg akik offshore...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés