Előfizetői tartalom

A privát banki ügyfelek nem elégednek meg a betéti kamatokkal

Portfolio
Jelentős növekedést tudott 2012-ben felmutatni az Erste privát banki üzletága, közel 50%-kal nőtt a kezelt vagyon, amelynek alapja a BNP Paribas hazai vagyonkezelési üzletágának felvásárlása volt. Az üzletág vezetője, Kállay András szerint 20-30 százalékos lemorzsolódást figyeltek meg a tranzakció lezárásakor, ami a nemzetközi sztenderdekkel összhangban van. A ma tartott sajtóeseményen elmondták, hogy az év elejétől már elindult a diszkrecionális vagyonkezelés a banknál. Ma a magyar piacon ennek nagyon kis súlya van, azonban a jövőben fel fog értékelődni ez a stratégia, már csak azért is, mert a banki kamatok és a kötvényhozamok egyre csökkennek.

Az Erste privát bank meg tudta ragadni 2012-ben a második nagyobb akvizíciót, a 2006-os ING privát bank megvásárlása után tavaly a BNP Paribas Wealth Management-et vásárolták meg, amellyel a negyedik legnagyobb szereplővé váltak a magyar piacon. Amennyiben a 2011 végi adatokat nézzük, akkor az akvizíciónak is köszönhetően a kezelt vagyon közel 50%-kal tudott emelkedni, most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés