Előfizetői tartalom

Felkapottak lettek a görög cégek

Portfolio
Görögország évekkel ezelőtt az európai adósságválság kirobbanásakor közel állt ahhoz, hogy elhagyja az eurózónát, a befektetők akkor még inkább elhagyni készültek az országot, ami megmutatkozott a magántőke iparágon is, amely európai és amerikai szemmel nézve meglehetősen kicsivé zsugorodott össze. Sok évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy újra megjöjjön a befektetők vásárlási kedve, a friss piaci információk szerint mind a helyi, mind a nemzetközi magántőke iparág nagyon nagy érdeklődést mutat az ország iránt. A kockázatok igaz magasak, viszont a bátrabbak néhány év alatt a pénzüket megduplázhatják - írja a Reuters.

A magántőke befektetők stratégiája viszonylag egyszerű, a céljuk az, hogy olyan vállalatokba vásároljanak részesedést, amelyek olcsók vagy éppen alulteljesítők, annak reményében, hogy később azokat helyre rázva magas profittal tudják eladni. A világ legnagyobb alapjai pedig egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a görög cégek iránt. A BC Partners és a TPG Capital például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés