Előfizetői tartalom

Nagyobb tranzakciót zárt le Dubaj ékessége

Portfolio
Dubaj zászlóshajójának számító kikötő üzemeltető és fejlesztő DP World folytatja a nem főtevékenységéhez tartozó érdekeltségeinek az értékesítését, a friss hírek szerint most több hongkongi eszközét adta el összességében 742 millió dollár értékben. A cég szerint a tranzakció 151 millió dolláros nettó nyereséget jelent számukra, amely javítja tőkehelyzetüket. A stratégia folytatódni fog, azokról a piacokról kivonulnak, ahol nem tudtak nagyobb jelenlétet elérni, és inkább oda súlyoznak át, ahol jobban a növekedési kilátások - írja a Reuters.

A válság kirobbanását követően az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb gazdasági központja, Dubaj is megroppant, több nagyobb befektetési vállalkozása is olyan mértékben terjeszkedett a hiteleknek köszönhetően, hogy az már nem volt fenntartható. A helyet normalizálódása azóta is folyik, az emirátus zászlóshajója, a DP World az elmúlt két évben fokozatosan eladta globálisan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés