Előfizetői tartalom

Az abszolút hozam felé kacsingatnak a nagyobb befektetők

Portfolio
Egy genfi hedge fund felmérése szerint nagyon kedvezők a kilátások az európai piacon az eszközosztály számára, a nagyobb intézményi befektetők többsége féléves időtávon növelni fogja a kitettségét. Ráadás most fordult elő 2011 nyara óta először, hogy a befektetők a hedge fund kitettség növelése mellett azt mondták, hogy csökkenteni kívánják a kötvény eszközosztály súlyát. A decemberben készített anyag újfent azt erősíti meg, hogy a hozamvadászat áll a befektetők fókuszterében, a hagyományos eszközosztályokon kívül ezt az alternatív eszközök tudják biztosítani - írja az Investment Europe.

A genfi szélhelyű Alix Capital hedge fund rendszeresen monitorozza az intézményi befektetői piacot, a 2012. decemberi felmérésük eredményei pedig most lettek nyilvánosak. A legfontosabb következtetése a felmérésnek, hogy az abban résztvevő intézményi befektetők többsége (69%) 2013-ban is növelni kívánják a közös európai útlevéllel rendelkező (Ucits direktíva alatti)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés