Előfizetői tartalom

Óriási elbocsátást jelentett be a JP Morgan - Túl jó a helyzet

Portfolio
Nem kevesebb, mint 17 ezer állást, vagyis teljes létszámának mintegy 7%-át tervezi megszüntetni a következő két évben a JP Morgan - közölte az amerikai nagybank. Az érintettek jó része a lakossági és jelzáloghitelezési üzletágban dolgozik. Munkájuk többek között a hitelbedőlések számában tapasztalható csökkenésnek köszönhetően szükségtelenné válik - írja a Financial Times.

A bank keddi éves közgyűlésén Jamie Dimon vezérigazgató közölte: a javuló lakáspiaci helyzet, a kevesebb hitelbedőlés és az új technológiák egyaránt lehetővé teszik, hogy a jövőben kisebb munkaerő-állománnyal dolgozzanak. A társaságnál jelenleg mintegy 259 ezren dolgoznak, vagyis a két év alatt tervezett 17 ezer fős leépítés révén közel 7%-kal csökkenhet a bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés