Előfizetői tartalom

Tulajdonosváltás jöhet a ferihegyi reptérnél

Portfolio
Piaci pletykák szerint a német Hochtief harmadszorra is megpróbálkozik a repülőgép-üzemeltetési üzletágának az eladásával, a Bloomberg információi szerint már fel is kérték a Deutsche Bankot, hogy segítsen nyélbe ütni az üzletet. Tavaly már sor került egy fordulóra, akkor viszont az árban nem tudtak a felek megegyezni, az eladási ár 1,6 milliárd euró lett volna a potenciális vevők viszont alig mentek volna 1 milliárd dollár fölé. Szakértők szerint azért sem egyszerű a történet, mert a portfólióban vannak nagyon kapós célpontok is, viszont vannak olyanok, amelyek nem mozgatják meg a befektetők fantáziáját.

A világ egyik vezető nemzetközi építési szolgáltatója, a Hochtief újra azon gondolkozik, hogy eladja a repülőtér üzemeltetési üzletágát. A Bloomberg írása szerint a forrásaik megerősítették a korábbi kudarcok ellenére megpróbálkoznak az értékesítéssel, ráadásul már a potenciális vevők feltérképezése is elkezdődött. A tranzakcióban a tanácsadói szerepet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés