Előfizetői tartalom

Hatalmas összegek távoznak az országból - vallott az orosz jegybankár

Portfolio
Júniusban távozik az orosz jegybank éléről Sergej Ignatyev, aki egy interjúban elmondta, hogy az ország számára nagyon nagy problémát jelent az ellenőrizetlen keretek közötti tőkekivonás. Minden évben körülbelül a GDP 2,5 százaléka távozik az országból, vagy adóelkerülési célzattal, vagy egyéb illegális csatornákon keresztül. Nagyon nehéz felderíteni a tőkemenekítésre létrehozott cégek tulajdonosainak kilétét, viszont elmondása szerint az illegális pénzmozgások felét egy jól behatárolható kör végzi, azonban erről több információt nem árult el. A tarthatatlan állapotokat az is jól mutatja, hogy a közel 4 millió az adóhivatalnál bejegyzett cég közül mindössze 2 millió végez valós tevékenységet - írja a Guardian.

Adóelkerülési célzattal minden évben körülbelül 20 milliárd font hagyja el Oroszországot, miközben csak a tavalyi becslések szerint ehhez még hozzájött 32 milliárd font, amely illegális csatornákon keresztül távozott külföldre. Az orosz jegybank elnöke, Sergej Ignatyev erről egy orosz lapnak beszélt, mint elmondta ellenőrizetlen keretek között az országot évente a GDP...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés