Előfizetői tartalom

Nagyobb tőkéhez juthatnak a vállalatok kockázati tőkéből

Portfolio
Tavaly év végéig az állami Széchenyi Tőkealap-kezelő 30 cég esetében hozott befektetési döntést, a kötelezettségvállalás ezzel együtt közel 2 milliárd forint volt. Az Európai Uniós visszatérítendő támogatásokat kihelyező alapkezelő a következő két évben a kihelyezések felgyorsulására számít, mivel hónapokon belül megemelkedhet a befektetési határ 200 ezer euróról 750 ezer euróra. Az elérhető 13 milliárd forintos befektetési összeg 2015 végéig 80-100 hazai kkv számára lesz elérhető, a hagyományos iparágakban működő cégek ezzel megerősíthetik a helyzetüket a piacon - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

A kockázati tőke iparág Magyarországon az elmúlt években nagyon gyorsan fejlődött, több mérföldkő is volt az iparág életében, az egyik ilyen az Európai Unió visszatérítendő támogatásait megmozgató Jeremie-program. De ilyen forrásokat használ fel az állami tulajdonban lévő Széchenyi Tőkealap-kezelő (SZTA), amely 2011 közepén állt fel, és 2015 végéig összességében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés