Előfizetői tartalom

Visszaesés mutatkozott a magyar M&A piacon

Portfolio
A régiónkban a cégfelvásárlási piac a tranzakciók darabszámát nézve 1,8%-kal esett vissza, a magyarnál ennél jóval nagyobb visszaesést láthattunk. Az értéket illetően tavaly 500 millió dolláros piacról beszélhettünk, 100 millió dollár feletti tranzakció nem is volt, és a kisebb ügyletek átlagértéke jóval a régiós átlag alatt volt - hangzott el az E&Y mai sajtótájékoztatóján. A magyar piacon leginkább a telekommunikáció, média és IT iparág ment igazán, ami a Jeremie-alapok térnyerésének és a nemzetközi aktivitásnak volt köszönhető.

A régiós M&A piacon a tranzakciók száma tekintetében a három vezető ország Törökország, Lengyelország és Csehország volt, a 11 vizsgált ország közül 5-ben nőtt a darabszám, míg 6 esetben csökkenést láthattunk. Utóbbi csoportba tartozott Magyarország is. A lezárt, nyilvános tranzakciók száma 1108 volt a régióban, tranzakciók alapján a legnépszerűbb szektorok a feldolgozóipar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés