Előfizetői tartalom

Nem velünk fogja elkezdeni a kivételezést Svájc

Portfolio
Az utóbbi évek azt mutatják, hogy a kormányok mindig nagy hévvel indultak neki az adózási célzatú tárgyalásoknak Svájccal, ezek viszont később mindig felpuhultak, és minden bizonnyal Magyarország esetében is erre lehet majd számítani. A legnagyobb birkózás azon lesz, hogy a kinti jogilag nem tiszta vagyonokat miként tudjuk majd megadóztatni, azt azonban el kell fogadnunk, hogy az alsó hangon is 700 milliárd forintos vagyon fele tiszta forrású. A kormány elhatározott célja, hogy a hazai jogszabályi környezet megváltoztatásával a külföldi vagyontranszfer megnehezítse. Ehhez a kedvező adórendszer mellett kiszámítható politikai, gazdasági és jogszabályi környezet szükséges.

Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka Kedden tartott Lázár János háttérbeszélgetést a svájci bankszámlák felderítése ügyében, itt megerősítésre került, hogy vegyíteni akarja a kormány a nemzetközi megállapodásokat, egyrészt el akarja érni, hogy minden magyar svájci bankszámla nyilvános legyen, másrészt visszamenőlegesen meg akarja adóztatni az ott elhelyezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés