Előfizetői tartalom

Lázár: a világ egyik legnagyobb offshore vesztese az ország

Portfolio
Az elmúlt években nagyon komoly összegek hagyták el az országot, a külföldi vagyontranszfer általánossá vált, számos statisztika bizonyítja, hogy hazánk a régió országai közül nagyon erősen kilóg. Lázár János államtitkár szerint a kormány arra fog törekedni, hogy minden svájci számlát fel tudjanak deríteni, ami magyar ügyfélhez köthető, és a korábban adóoptimalizációs céllal kivitt pénzeket megadóztathassák. Svájc az államtitkár szerint már most is partner lenne, hogy a jövőben a jövedelmekre forrásadót vessünk ki, azonban a kormány azt is el akarja érni, hogy a vagyonra is vonatkozzon adó, vagyis a tőke ne kerüljön ki a közteherviselés alól. Rövid távon megoldásra nem lehet számítani, Lázár János azzal már elégedett lenne, ha 2015 elejétől életbe lépne a megállapodás.

Az a nemzetközi nézet alakult ki Magyarországról az elmúlt évtizedekben, hogy a régióban itt hagyja el a legnagyobb tőke az országot, az illegális tevékenység kiugróan magas. A titkosszolgálati adatok is azt mutatják, hogy komoly vagyonkimentés zajlik az országban, az utóbbi években virágzott az üzlet, évente akár 1 milliárd euró is elhagyhatta az országot. A svájci számlákat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés