Előfizetői tartalom

Giró-Szász: 1000 milliárd forint is lehet Svájcban

Portfolio
A kormányszóvivő tegnap esti interjújában elmondta, hogy 2013-tól új stratégiát követ a kormány, új megoldásokon gondolkoznak, hogy a külföldi magyar tőkét kifehérítsék. Giró-Szász András szerint az utóbbi évtizedekben jelentős összegek távoztak az országból, ez a helyzet viszont fenntarthatatlan. A szóvivő úgy véli, hogy igaz elindult egy közös európai gondolkozás a témában, viszont Magyarország külön is lépéseket kíván tenni, ahogy azt az angolok, az osztrákok és a britek tették.

Giró-Szász András kormányszóvivő tegnap Az Este című műsorban beszélt a kormány terveiről, miszerint a svájci bankszámlákat meg akarják adóztatni. Mint elmondta, a 2011-ben elkezdődött és tavaly év végén lejáró adóamnesztia nem járt akkora sikerrel. Novemberig 67 milliárd forint tért haza, bár az év végi adat ennél valószínűleg magasabb lesz. A kormányszóvivő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés