Előfizetői tartalom

Adócsalás gyanúja miatt vizsgálódnak a miniszternél

Portfolio
Egy francia portál néhány hete írta meg, hogy állításuk szerint bizonyítékokkal tudják alátámasztani, hogy titkos számlát tartott fent a költségvetésért felelős miniszter. A vádak meglehetősen súlyosak, a francia hatóságok pedig hivatalosan is előzetes eljárást indítottak, hogy tisztázzák a miniszter körül kialakult helyzetet. Jerome Cahuzac tagadta a lap vádjait, amely azért is kellemetlen, mert a miniszter az adópolitikáért felel, és a legnagyobb élharcosa a vagyonosok számára kivetendő 75 százalékos adókulcsnak - írja a The Washington Post.

A francia hatóságok előzetes vizsgálatot indítottak Jerome Cahuzac költségvetésért felelős miniszter ellen, a vádak szerint a miniszter korábban titkos svájci bankszámlával rendelkezett, amelyet azért tartott fent, hogy a magas francia adófizetést megkerülje. A hatóságok a vizsgálatot nem saját elhatározásukból indították, egyszerűen a végére akarnak járni azoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés