Előfizetői tartalom

Az abszolút hozamú alapok vitték a prímet az OTP-nél

Portfolio
A 2012-es esztendő nem volt könnyű az alappiac számára, az év első fele inkább a tőkekiáramlásról szólt például a végtörlesztés és a nyugdíjpénztári átalakítások utóhatásai miatt. Az év nyarától kezdve viszont elindult a tőkebeáramlás, amit az OTP Alapkezelő is meg tudott lovagolni, főként az abszolút hozamú alapjaik bővültek, az OTP Supra alap 6 milliárd forintos alatti összegről indult 2011 végén, míg most 27 milliárdon áll. Hamecz István vezérigazgató szerint az utóbbi években megkezdett stratégiaváltás kifizetődött, a pénzpiaci és kötvényalapok adta stabil bázis mellett meg tudott újulni az alapkezelő, az innovatív termékeik most értek be. Bizonyítja ezt az is, hogy több külső privátbanknál is elérhetőek ezek az abszolút hozamú alapok, sőt egy biztosító számára átcsomagolva is.

A magyar alappiac az év során hullámzó teljesítményt nyújtott, az év elejét inkább a tőkekiáramlás jellemezte, az év közepétől azonban megindult a beáramlás, az év végére az ingatlanalapokat kiszűrve a vagyon 3000 milliárd forintra nőhet a tavaly év végi 2850 milliárd forintról. A piacon belül az OTP Alapkezelő is hasonló trendet mutatott, az alapokban kezelt vagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés