Előfizetői tartalom

A magyar adóhatóság is lecsap a svájci bankszámlákra

Portfolio
Magyarország is hamarosan csatlakozni fog azokhoz az országokhoz, amelyek adózási egyezményt kötöttek Svájccal. A tervezetet egyelőre a Nemzetgazdasági Minisztériumnál készítik elő, annak tartalmáról még nem lehet tudni, annyi biztos, hogy az a svájci számlák magyar tulajdonosai számára új adóterhet jelent. Iparági becslések szerint 1000 milliárd forintnál is több pénz lehet az alpesi országban, ennek azonban csak egy része válhat adókötelessé. Az ügyfelek számára 10 százalékos visszamenőleges hatályú adókulcs elfogadható lehet, amivel 50-100 milliárd forintos friss bevétele származhat a költségvetésnek - írja a Népszabadság.

Svájc évszázadok óta vezető pénzügyi központnak számít Európában, a banktitok intézménye miatt a tehetősebb emberek több ezer milliárd dollárt helyeztek el itt, azonban a 2008-as válság kitörése óta sok minden megváltozott. Több ország is a bevételeinek növelése céljából hajtóvadászatot indított a külföldön, kedvező adózási feltételek és titoktartás mellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés