Előfizetői tartalom

Ázsiai befektetők lepték el a fejlett piacokat

Portfolio
A világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock szerint az ázsiai befektetők érdeklődésének emelkedése érezhető az elmúlt években a kevésbé likvid hedge fund befektetések irányában, ahogy az európai és amerikai pénzügyi szektor folytatja a mérlegcsökkentését. A BlackRock fedezeti alapok alapjaiba 2011 januárja óta a friss tőkebeáramlás több mint fele az ázsiai befektetőktől érkezik, a pénz pedig olyan speciális szituációban lévő vállalati befektetésekbe áramlik, amikor például egy megroggyant cégnek kell közvetlent hitelt adni, vagy éppen a jelzáloggal fedezett értékpapírok refinanszírozását kell megoldani - írja a Bloomberg.

A cég ázsiai alternatív befektetési stratégiákért felelős vezetője, Joseph Pacini szerint az ázsiai befektetőknek jelenleg nagyon sok készpénzük és tőkéjük van. Az elmúlt egy évben a befektetők stratégiáját illetően komoly változás állt be, míg korábban a bizonytalanság és az idegesség jellemezte őket, addig most tiszta fejjel képesek gondolkozni, megnézik, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés