Előfizetői tartalom

Nem kíméli a kormány az OTP-t

A bankszektor újabb gyomrost kapott, a Parlament ugyanis tegnap megszavazta, hogy a bankadó 2013-ban is a jelenlegi szinten marad a rendszerben, a pénzügyi tranzakciós illeték pedig a korábban tervezett duplája lesz. A befektetők már sok mindent beárazhattak a negatív hírekből, nem véletlenül forognak az OTP részvények tartósan a könyv szerinti értékük alatt, és a hétfői kereskedésben látott árfolyamesés is visszafogottnak mondható ahhoz képest, hogy az elemzői konszenzushoz képest milyen mértékű negatív meglepetést jelentettek a pénteki bejelentések. A piacot tehát nem feltétlenül, az elemzők többségét azonban hideg zuhanyként érhette az illeték duplázásának és a bankadó szinten tartásának elfogadása, a következő hetekben a várakozások és a célárak csökkentése és esetleges leminősítések kerülhetnek terítékre, ez pedig akár hetekig nyomás alatt tarthatja az árfolyamot.

Mit szavaztak meg tegnap a Parlamentben? Szinten marad a bankadó Az október 17-én bejelentett módosító csomag értelmében 2013-ban az eredeti összegben marad fent a bankadó, vagyis a kormány korábbi ígéreteivel szemben nem feleződik le a 2012-es szinthez képest. Az adó azonban 2014-ben sem feleződik meg, hanem a 2013-as szinten rögzülve fennmarad. A költségvetési számítások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés