Előfizetői tartalom

Kiderült, kik spekulálnak az OTP esésére

Portfolio
A magyar PSZÁF-nak jelentést tevő intézmények körében 8,8 millió, az Amerikában jelentést tevők között pedig 5,1 millió darab OTP-részvény esetében tartottak fenn a közelmúltban short pozíciót a befektetők - derül ki a közzétett adatokból. Ez összesen a részvények darabszámának mintegy 5%-át jelenti. A hazai adatokat most publikálták először, az amerikai adatokban az elmúl fél évben nem történt jelentős változás.

Idén november óta érkeznek a PSZÁF-hoz a magyarországi részvények short pozícióira vonatkozó adatok a mentességet nem kérő/nem kapó befektetők részéről. A legelső adatszolgáltás alapján az OTP esetében a Linden Advisors LP (az alaptőke 0,95%-a), a Morton Holdings Inc (0,73%) és a Lansdowne Partners Limited (1,46%) tartott fenn short pozíciókat az OTP részvényeire. Mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés