Előfizetői tartalom

Külföldre menekülnek a gazdagok az óriási adóteher miatt

Portfolio
A francia elnök választási kampányában is feltűnő, gazdagokra vonatkozó 75 százalékos adó több vagyonos ügyfélnél is kiverte a biztosítékot, egyre többen tervezik azt, hogy a kétéves átmeneti periódust költözéssel vészelik át. A francia gazdagok körében egyre népszerűbb célpont Belgium, ahol kedvezőbbek az adózási feltételek. A legfrissebb hírek szerint Gerard Depardieu színész is a belga-francia határ közelében vett egy birtokot, amely Belgium francia nyelvű régiójában fekszik - írja CNBC. Két hónappal ezelőtt az LVMH luxubirodalom vezetője, Bernard Arnault jelentette be, hogy kettős állampolgárságért folyamodik, éppen a magas adó miatt.

A 2012-ben megválasztott francia elnök, Francois Holland a költségvetési hiány tartása céljából drasztikus eszközhöz folyamodott még hónapokkal ezelőtt, egy olyan javaslatot nyújtott be, amely szerint 75 százalékos adó lép életbe az 1 millió eurós jövedelmek feletti részre. Az intézkedés csak átmeneti lenne, az elnök szerint mindössze két évre maradna hatályban, viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés