Előfizetői tartalom

Egyre több részvényt vezetnek ki a periféria országok tőzsdéiről

Portfolio
Veszélyes folyamat látható az európai periféria országok részvénypiacain. Egyre több cég dönt ugyanis úgy, hogy részvényeit részben vagy teljesen kivezeti a helyi piacról, és inkább olyan nagyobb tőzsdékre vezeti be, mint a londoni. A cégek távozása ugyanis csökkenti a piacok likviditását és vonzalmát, ez pedig további kivezetésekhez vezethet - írja a Financial Times.

A nagy intézményi befektetőket eltántoríthatja a periféria országok részvénypiacaitól, hogy egyre több cég papírjait vonják ki azokról a tőzsdékről. A legújabb hírek szerint elhagyni készül az athéni tőzsdét a Coca-Cola Hellenic Bottling Company, Görögország legnagyobb piaci kapitalizációjával rendelkező vállalata is, bár az új londoni jegyzés mellett másodlagosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés