Előfizetői tartalom

Magántőke indexet indít a Nomura

Portfolio
Statisztikailag bizonyított, hogy a magántőke alapok a széles részvénypiacot éves szinten 5-8 százalékponttal is meg tudják verni. Többek között ezért is nagy az érdeklődés az alapok iránt, a japán Nomura pedig úgy döntött, hogy egy külön indexet hoz létre, ami a tervek szerint a piac teljesítményét fogja lekövetni. Több alapkezelő is érdeklődik a mögöttes stratégia iránt, hiszen intézményi befektetőknek azt nagyon könnyen el lehetne adni a mostani kamatkörnyezetben - írja a Financial Times.

Jelenleg az alternatív eszközosztályok iránt nagy az érdeklődés, ami a befektetési bankházakat is új stratégiák kifejlesztésére sarkallja. Sokak számára ismertek lehetnek a replikációs stratégiák, amelyek során egy adott szegmens (például hedge fundok) teljesítményét próbálják lemásolni a szolgáltatók, méghozzá úgy, hogy tőzsdei értékpapírokba fektetnek be. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés