Előfizetői tartalom

Jelentős visszaesés a cégfelvásárlási piacon

Portfolio
A magyar M&A piac 2012 első kilenc hónapjában az európai és a régiós átlag feletti visszaesést mutat, a tranzakciók száma 25 százalékkal esett vissza, miközben a régióban a Zephyr adatai szerint 5 százalék volt a csökkenés mértéke. A Niveus Consulting Group szerint egyedül a kis- és középvállalati szegmensben van érdemi mozgás, az is azért, mivel itt aktívak a főként EU-s forrásokból gazdálkodó Jeremie magántőke alapok. Az új pályázati kör pedig a fokozott érdeklődést fenn fogja tartani, hiszen jövő évtől kezdve több tízmilliárd forintot tudnak addicionálisan kihelyezni az alapkezelők, sőt az első körös alapokban és van még bőven tőke, amit el lehet költeni innovatív cégek felvirágoztatására.

Tavaly az M&A tranzakciós piac növekedést tudott felmutatni éves szinten, mind a tranzakciók számát, mind az értékét illetően, a 2012-es év azonban az év első 9 hónapjában visszaesést mutat. A Zephyr statisztikái szerint 2012. szeptember végéig 25 százalékkal, 42-ről 32-re csökkent a tranzakciók száma Magyarországon. Összehasonlításképpen az Európai Unióban és a Közép-kelet-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés