Előfizetői tartalom

Miért fáj az OTP-nek Matolcsy bejelentése?

A kormány tegnapi bejelentése alapján a bankadó 2013-ban nem kerül lefelezésre, a pénzügyi tranzakciós illeték pedig a korábban tervezett duplája lesz. A terhek emelkedése egyértelműen negatívan hat a bankok, így az OTP eredményére is, a hitelezés várható visszaesése és az alacsony gazdasági növekedés miatt azonban további csatornákon keresztül sérülhet a bankok profitabilitása. Ráadásul a tegnap bejelentett intézkedések tükrében az EU/IMF-megállapodás is egyre bizonytalanabb, ez pedig a magasabb hozamkörnyezet és magasabb kockázati felárak, valamint az esetlegesen gyengülő forint miatt hathat negatívan az OTP működésére.

Bankadó Az OTP 2010 harmadik negyedéve óta összesen közel 87,5 milliárd forintnyi különadót könyvelt el (társasági adó után), az idei bankadó elkönyvelése egy összegben, az első negyedévben történt meg, akkor 29 milliárd forintnyi volt az adózott eredményhatása a különadó fizetésnek.Az elemzők többsége az elmúlt hónapokban már azzal számolt, hogy a bankadó jövőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés