Előfizetői tartalom

Lemondott a Citigroup vezérigazgatója

Portfolio
Kedden délután bejelentette azonnali hatállyal lemondását Vikram Pandit, a Citigroup vezérigatgatója, akit a székében Michael Corbat követ, aki eddig a Citigroup európai, közel-keleti és afrikai divízióját vetette. Pandit mindössze egy szűkszavú közleményt tett közzé, amely szerint most jött el az ideje annak, hogy felálljon a székéből és átadja a bank vezetését valaki másnak. Közvetlen okot nem jelölt meg a korábbi vezető, piaci pletykák szerint azonban a bank stratégiát illetően komoly ellentétek alakultak ki az utóbbi hónapokban a vezetőségben, ami végül a lemondáshoz vezetett - írja a Reuters.

Derült égből a villámcsapásként érte a bejelentés a közvéleményt, miszerint azonnali hatállyal felmond Vikram Pandit, a Citigroup vezérigazgatója. A gyors felmondás azért is döbbentette meg a befektetőket, mivel annak semmilyen előjele nem volt, sőt egy nappal ezelőtt még a bank várakozások feletti negyedéves gyorsjelentésről számolt be. A cég részvényei a nyitás előtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés