Előfizetői tartalom

Álmegbízásaival ijesztett rá a piacokra egy új tőzsdei robot

Portfolio
Múlt héten némi ijedtséget okozott Amerikában, hogy megjelent a piacon egy ismeretlen hátterű számítógépes kereskedő robot, amely a benyújtott eladási és vételi megbízások 4 százalékát adta egymaga, ám mindegyiket törölte teljesülés előtt. Egyes szakértők szerint valószínűleg a robotot csak tesztelték a piacon - írja a CNBC. A piacok elárasztása teljesületlen megbízásokkal nem új jelenség, az úgynevezett "quote stuffing" a villámkereskedő robotok egyik kedvelt kereskedési eszköze.

Az amerikai piacokon komoly aggodalmakat keltett múlt héten egy villám kereskedő robot (HFT) megjelenése, amely hatalmas mértékben adott be eladási és vételi megbízásokat, de mindegyiket törölte, mielőtt azok teljesültek volna. A robot a másodpercek tört része alatt hatalmas megbízási forgalmat generált, olyannyira, hogy az amerikai részvénypiacokon benyújtott megbízások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés