Előfizetői tartalom

Évek óta nem volt ilyen olcsó a bor - Most érdemes beszállni?

Portfolio
Augusztusban enyhén drágultak a befektetők által leginkább kedvelt bordeaux-i borok, noha a tavaly június óta tartó lejtmenet megfordulására még csupán halvány jelek utalnak. Az elmúlt években heves emelkedést okozó kínai vevők ugyanis válogatósabbak lettek, és bordeaux-i borok helyett más, például burgundi borokat részesítettek előnyben. A borba, mint alternatív befektetési eszközbe egyre többen befektetési alapon keresztül fektetnek be, a töretlen árfolyam-emelkedést produkáló Nobles Crus borpiaci alap esete azonban ezek különleges kockázataira is ráirányították a figyelmet.

Az alternatív befektetési eszközök térnyerésével egyre nagyobb figyelem fordult a borok felé, amelyek stabil, és igen impozáns árfolyam-emelkedést mutattak az elmúlt évtizedben. A bor egyik népszerűbb befektetési formája a borpiaci befektetési alap, amelyből az elmúlt években egyre több kezdte meg működését. A borpiaci befektetési alapok azonban az átlagos lakossági befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés