Előfizetői tartalom

Három éve nem volt ilyen rossz a helyzet a cégfelvásárlásoknál

Portfolio
Nagyon rosszul alakult 2012 második negyedévében a fúziók és felvásárlások piaca, a Bloomberg adatai szerint mindössze 446 milliárd dolláros volt a piaci aktivitás, ami a legalacsonyabb 2009 harmadik negyedéve óta. Amennyiben az év eleje óta eltelt időszakot nézzük, akkor már 12 százalékos visszaesést láthatunk a statisztikákban, ami három év óta a legrosszabb eredmény. A tranzakciós aktivitás visszaesése mögött alapvetően a gazdasági kilábalásba vetett bizalom megingása játszott szerepet, és mivel itt tartós javulásra nem lehet számítani, a közeljövőben fennmaradhat kiszámíthatatlanság.

Az óriás tranzakciók (10 milliárd dollár feletti) között egyedül egy kínai felvásárlást lehetett feljegyezni, a kínai állami olajvállalat, a Cnooc felvásárolta a Nexent. A tranzakciók aktivitásban jelentős részarányt képviselt a határon átnyúló üzletek értéke, a trend pedig folytatódni fog, hiszen már több felvásárlás is csőben van. Ez azonban mit sem jelent,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés