Előfizetői tartalom

Leáldozott a hagyományos bankoknak?

Portfolio
Nem hatják meg a vállalati kötvénypiac szereplőit a bankunióval kapcsolatos európai javaslatok, pedig őket is érinteni fogja a szabályozás végső formája. A téma Brüsszelben és Frankfurtban jelenleg szinte mindent háttérbe szorít, a kötvénypiac azonban túlságosan is elfoglalt ahhoz, hogy jelenleg emiatt aggódjon - írja a Financial Times, amely szerint a bankunió gyengíteni fogja a kötvénypiacokat sokfelé szabdaló országhatárokat.

Hagyományosan az európai vállalatok jóval inkább függenek a banki hitelfinanszírozástól, mint amerikai társasik. Mióta azonban a szabályozás túlterhelte a bankrendszert, és az európai adósságválság is elmélyült, a bankok forrásköltségei és eszközoldali kockázatai olyannyira megnőttek, hogy a kötvénypiac egyre nagyobb szeletet hasít ki a hitelezéssel szemben a vállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés