Előfizetői tartalom

A privátbanki piac még nem érett meg az ötcsillagos kiszolgálásra

Portfolio
Az MKB Privátbanknál több változás is történt az utóbbi hónapokban, a 100 millió forintos családi belépési limit bevezetése mellett az üzletágért felelős igazgatósági tag személye is megváltozott. Ezek kapcsán Katona Ildikó üzletágvezetővel beszélgettünk, akitől megtudtuk: az elmúlt évek statisztikái szerint nagyon jó növekedési számokat tudott felmutatni az üzletág, a jövedelmezőség pedig a nyugat-európai szinten van. A jövőben a növekedési lehetőségek korlátozottak ugyan, hiszen a gazdasági környezet borús, viszont a konzervatív befektetési politikának, a magas kezelt vagyonnak és kamatoknak köszönhetően fennmaradhat a kétszámjegyű bővülés. A célok elérése érdekében a hazaiak mellett a külföldiek - például szlovák és orosz - ügyfelek felé is nyitottak, akik nem feltétlenül mennek el Svájcba, ha közelebb is találnak megfelelő szolgáltatót. Természetesen hosszabb távra terveznek, az viszont mindenképpen komoly fegyvertény, hogy a külföldi ügyfelek, ha megmozdulnak, akkor akár 1-2 millió dollárt vagy eurót is magukkal hozhatnak.

Portfolio.hu: Az MKB Bank vezetésében komoly változás történt az utóbbi hónapokban. Mennyiben érinti ez a változás a privátbanki üzletágat? Katona Ildikó: A bank szinte teljes egészében megújult vezetésének jövőképében nagyon komoly szerepet kap a privátbank. Az elmúlt évek statisztikáiból jól látszik, hogy a piacon az egyik leggyorsabban növekvő szolgáltató voltunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés