Előfizetői tartalom

Az állami cégeket vihetnek csődbe?

MTI
Miután a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által alapított társaságok bizonyos esetekben nem kaphatnak a jelenlegi szabályok szerint adószámot, a jövőben kedvezményt kapnak az adó- és cégjogi előírások alól - az ezt tartalmazó törvényjavaslat, amelyet Lázár János (Fidesz) terjesztett a parlament elé. Hétfő este a képviselők el is fogadták a javaslatot.

Miről szól a törvény? Jelenleg nem kaphat adószámot, és így nem működhet az a gazdasági társaság, amelynek a vezető tisztviselője korábban - egy másik társaságnál - jelentős adó- és vámtartozást halmozott fel. Ez 180 napon át fennálló 15 millió forintos tartozást jelent, kivéve a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező cégeket, ahol a felhalmozott köztartozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés