Előfizetői tartalom

Feltörekvő kötvényekbe zúdítják pénzüket a befektetők

Portfolio
Az Európai Központi Bank esetleges kötvényvásárlási programja, és az amerikai Fed - akkor még várt - újabb eszközvásárlási programja egyaránt hozzájárult a kockázatvállalási hajlandóság javulásához, ami 482 millió dolláros tőkebeáramláshoz vezetett a feltörekvő részvényalapoknál. A friss pénzek elsősorban a latin-amerikai régióba áramlottak, de nettó 178 millió érkezett a hazánkat is magába foglaló CEEMEA régióba - az EPFR adatai szerint. Mindeközben a feltörekvő kötvényalapok a második legmagasabb heti tőkebeáramlást könyvelhették el nettó 1,6 milliárd dollárral, amióta az EPFR méri az adatokat. A bődületes tőkebeáramlásból hazánk régiója azonban ezúttal sem részesedett.

Óriási tőkebeáramlás a kötvényalapoknál A feltörekvő kötvényalapok az EPFR által valaha mért második legmagasabb heti tőkebeáramlást könyvelhették el, nettó 1,64 milliárd dollárral. Ezzel a feltörekvő kötvényalapok sorozatban a 14. heti tőkebeáramlást könyvelhették el, amit elsősorban a fejlett kötvényeken elérhető rendkívül alacsony hozamok magyaráznak. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés