Előfizetői tartalom

Horribilis összeg ütötte a markát a börtönből szabadult bankárnak

Portfolio
Az amerikai adóhatság (IRS) kedden tette közzé, hogy rekord mértékű, 104 millió dolláros jutalmat fizetett ki egy volt bankárnak, mivel évekkel ezelőtt a UBS adócsalást elkövető ügyfeleiről adott ki információkat. A 104 millió dolláros összeg Bradley Birkenfeld, a UBS volt bankárjának a kezét ütötte, aki a közel két és féléves börtönbüntetéséből nemrég szabadult - írja a Bloomberg.

Birkenfeld kulcsfigura volt az amerikai adócsalók offshore vagyonának felkutatásában, hiszen a UBS volt alkalmazottja számos információt adott át a hatóságnak, amelynek segítségével az IRS a privátbank ellen hatásosan tudott támadni. Az ügy vége az volt, hogy a UBS 780 millió dolláros büntetést fizetett, és közel 5000 ügyfeléről kellett adatokat átadnia az IRS részére....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés