Előfizetői tartalom

Írországot szemelte ki hazánk után a kötvénypiaci óriás

Portfolio
Ismét nagy fába vágta fejszéjét a Templeton kötvényguruja, aki alapjaival jelenleg messze legnagyobb vásárlója a magyar államkötvényeknek. Michael Hasenstab legújabban a nemzetközi kötvénypiacokra több év után először kimerészkedő Írország kötvényeiből vásárolt be, óriási mennyiségben. Bár az ügylet komoly profitot hozhat a menedzsernek, rossz esetben ekkora pozíciót csak hatalmas veszteségek árán likvidálhat - írja a Financial Times.

Az agresszív ír költségvetési megszorítások több befektetőt is meggyőztek arról, érdemes az ország finanszírozásában részt venni, legalábbis a Templeton feltörekvő piaci kötvénymenedzserét, Michael Hasenstabot. A magyarok számára ismerős lehet ez a név, hiszen ő az, aki tavaly fantáziát látva a magyar sztoriban, jelentősen felülsúlyozva hazánkat alapjaiban és 2000...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés