Előfizetői tartalom

Ráugrottak a nemesfémekre a hedge fundok

Portfolio
A nyersanyagok iránt tovább nőtt a hedge fundok és más spekulatív befektetők kereslete a szerdával végződött héten. Míg május-június során elsősorban az amerikai aszály által leginkább érintett agrártermékek (így a szójabab, a kukorica, vagy a búza) piacán volt tapasztalható erős vételi érdeklődés a hedge fundok irányából, az elmúlt hetekben leginkább az olajat és a nemesfémeket (köztük az aranyat) vették célba a nagyobb spekulánsok. A nemesfémeket az utóbbi hetekben az amerikai jegybanki élénkítéssel kapcsolatos fokozott várakozások miatt kezdték el zsákolni a hedge fundok.

QE3-ra húzták a nemesfémeket A Fed elnöke, Ben Bernanke ugyan nem jelentett be újabb kötvényvásárlási programot, a beszédéből a befektetők azt olvasták ki, hogy hamarosan sor kerülhet rá, amennyiben azt a gazdasági környezet indokolja. A legnagyobb árupiaci spekulánsok a felfokozott várakozások hatására masszív aranyvásárlásba kezdtek, a legfőbb nemesfém pénteken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés