Előfizetői tartalom

Frankfurt felügyelné az eurózóna bankjait

Portfolio
Kiterjedt jogköröket kaphat az eurózóna közel 6000 bankjának felügyeletében az Európai Központi Bank (EKB), amennyiben elfogadják az Európai Bizottság friss javaslatait. Brüsszellel azonban Németország és maga az EKB sem igazán ért egyet, ők ugyanis a bankunió felé tett első lépéseket decentralizáltabb formában képzelik el - írja a Financial Times.

A José Manuel Barroso bizottsági elnök és Michel Barnier biztos által is támogatott elképzelések szerint a nemzeti felügyeletektől elvennék a bankok működési engedélyének megvonására és a bajba került bankok szerkezet-átalakításának előírására vonatkozó jogot, és Frankfurt kezébe adnák. A javaslat egy új, az EKB kormányzótanácsától elkülönülő felügyelő bizottságnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés