Előfizetői tartalom

Egyre könnyebb kínai cégekben részesedést vásárolni

Portfolio
A kínai cégek sokáig nem voltak nyitottak a pénzügyi befektetők érdeklődésére, azonban most úgy látszik, mégiscsak megjött a cégek kedve, és sokkal inkább hajlandóak leülni tárgyalni magántőke társaságokkal. A legfőbb oka ennek az, hogy Kínában is nagyon nehéz idők járnak, a bizonytalanságok miatt a részvénypiacon keresztül nehéz tőkéhez jutni, ilyenkor pedig, mint a világban máshol, alternatív finanszírozási források után kell nézni - írja a Wall Street Journal.

A Dealogic adatai szerint már most a legjobb évet tudhat maga mögött a magántőke alapú felvásárlási piac, kínai cégeket összességében 6,8 milliárd dollár értékben vásároltak föl, miközben a korábbi csúcs 2008-ban volt, amikor az egész éves tranzakció érték 6 milliárd dollárnál állt meg. Természetesen még mindig nagyon ritka, hogy egy kínai cégben a vásárló irányító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés